Om oss

Vi på Yogalife vill lära dig om yoga så du kan ta med yogan vidare i livet.

Vi som undervisar

Jeanette Kroona

Jeanette har praktiserat yoga sedan 2005, och började med yogan som ett komplement till övrig träning. Idag har yogan utvecklats mer till en livsstil, där den fysiska styrkan och den mentala utvecklingen utgör en skön harmonisk tillfredsställelse och glädje.

2012 blev hon certifierad yogalärare i Ashtanga Vinyasa Yoga, efter en årsutbildning på 390 timmar vid Atmajyoti yoga studio i Stockholm. Hon har även genomgått Viryayogalärarutbildning på Nordiska Yogainstitutet samt påbyggnadsutbildning i Yoga och Ayurveda. Hon deltar kontinuerligt i workshops för att utveckla sin egen practice och undervisning bland annat hos Josephine Selander.

Åse Christensen

Åse har hållit på med yoga regelbundet sedan 2005. Först på Sassa Lees studio i Örebro, där hon introducerades i Ashtanga yogans värld av läraren Anna Bengtsson.

2016-2017 gick Åse yogalärarutbildning på Atmajyoti yogastudio i Stockholm där hon hade förmånen att ha både Sofia Elmström och Elizabeth Welsh som huvudlärare.

Åse tycker att det är lika viktigt med alla delarna av yogan, alltså förutom den fysiska träningen, även den mentala delen och inte minst hur vi lever våra liv utanför mattan. Yogan är dessutom ett perfekt komplement till annan typ av träning.

Lotta Larsdotter

Jag kom i kontakt med yoga för första gången för ungefär tio år sedan, men det var först när jag upptäckte Ashtanga yogan 2012 som jag blev riktigt fast.

Från början var det främst yogans fysiska effekter som lockade, men med åren blev jag allt mer intresserad av yogans inre påverkan och filosofin bakom. Framförallt efter graviditet och att ha fått barn ändrades förhållningssättet och yogan kom att spela en ny roll. Och det är också det som är det fina med yogan. Att den ständigt bjuder på nya aha-upplevelser och lärdomar, oavsett var vi befinner oss i livet.

Lotta är utbildad inom Global yoga.

Jannike Widholm

Min yogaresa började för ungefär tretton år sedan. Jag upptäckte då lite långsammare flöden som gav mig en skön känsla i kroppen och framförallt stärkte rygg och axlar. Genom åren så har jag fördjupat mig i både fysiska flöden, meditation och andningsövningar.

För mig är det bästa med yoga att det är ett livslångt lärande, det finns alltid mer att upptäcka!

Jannike är utbildad på Sampoorna yoga i Goa (200H YTTC) med fokus på Ashtanga yoga och Vinyasa Flow.

Ulrica Rapp

Ulrica, eller Ullis som hon kallas, började som instruktör 1995 och har sedan dess blivit en mångsidig instruktör inom träning, dans och hälsa – för både vuxna, barn och ungdomar samt seniorer.

Ullis kom i kontakt med yoga 2015 och har sedan dess instruerat och fördjupat sig i yogans värld. Med Yogish vill hon förmedla prestationslös rörelseglädje, aktiv närvaro och balans i tillvaron.

Tahira Asker

Tahira är diplomerad ayurvedisk hälsorådgivare från Ayurveda Akademin i Stockholm.

Jag har en bakgrund som sträcker några generationer bakåt och som har haft ayurvediska hälsotraditionen som ledstjärna och inspiration i livet. Jag är född och uppväxt i Azerbajdzjan. För nuvarande jobbar jag som tandsköterska och det är inspirerande att få träffa så många människor i olika åldrar i sitt dagliga arbete. Ayurvedisk visdom hjälper mig att förstå och respektera människans olikheter och hantera olika situationer. Jag har dessutom lång erfarenhet av som pedagog inom naturvetenskapliga ämnen och har stor kunskap om örter, medicinska växter samt kryddor.

Carinne Lancereau

Carinne började med Ashtanga yoga 2004, för att ge kroppen ett bättre stöd, då hon utövar klassisk balett på hög nivå.

Carinne ser inte Ashtangayoga som en träningsform eller gymnastik, utan som en befrielse för henne; där kroppen utmanas och blir stark på ett jämt sätt. Hon utför sin yoga dagligen och då på morgnarna som är den bästa tiden att utöva Ashtangayoga, men också den tuffaste. Det krävs Yin och Yang - som allt annat i livet.

Under 2016 gick Carinne en lärareutbildning i Ashtangayoga och The Rocket och har startat sin egen studio. Carinne kan hoppa in som vikarie under ashtangapass.

Madeleine Krafve

Jag kom i kontakt med yogan runt 2013 då jag började på Yogalife och har yogat där sen dess.

Hathayogan är den som ligger mig varmast om hjärtat och det är spännande hur den kan se så olika ut beroende på lärare och vilket fokus man har på passet. Det har inte bara blivit en träningsform som gör att jag inte vill missa ett enda pass utan även en stund att faktiskt få återhämta mig och pausa från den stressiga vardagen.

Under 2018 åkte jag till Bretagne på yogaretreat och jag gick även en barnyogaledarutbildning i Stockholm, Barnyoga.com, där jag fick med mig material och tips på hur jag kan leda grupper med hjälp av barnyogasagor och även skriva egna sagor. Jag har därefter haft några pass på skolan i mitt yrke som lärare.