Om oss

Vi på Yogalife vill lära dig om yoga så du kan ta med yogan vidare i livet.

Vi som undervisar

Jeanette Kroona

Yogan har varit en del av Jeanettes liv under drygt 15 år och hennes yogapraktik har framför allt sina rötter i Ashtanga yogan. Yogan är och har hela tiden varit ett komplement till övrig träning. Idag upplever hon en större ödmjukhet till yogan som utvecklats mer till en livsstil, där den fysiska styrkan balanseras av den mentala utvecklingen som tillsammans utgör en skön harmonisk tillfredsställelse och glädje. Ett dagligt möte på mattan.

Hon har kontinuerligt utbildat sig och är både diplomerad och certifierad yogalärare och har flertalet vidareutbildningar inom Ashtanga Vinyasa Yoga, Hathayoga, Viryayoga, Yinyoga, Restorativ yoga, Ayurveda, Yoga Nidra, Meditation och Mindfulness.

Ständigt nyfiken med att fördjupa sig mer i yogans historia och filosofi och med respekt ta med sig det österländska synsättet in till den västerländska livsstilen. Något som hon även delar med sig på de yogapass, retreats och utbildningar hon håller.

Sin egen yogaresa gör hon med stöd och guidning av sin mentor Maria Boox

Jeanette jobbar som Osteopat D.O med mottagning på den egna kliniken samt Legitimerad Tandhygienist inom Folktandvården.

Åse Christensen

Åse har hållit på med yoga regelbundet sedan 2005. Först på Sassa Lees studio i Örebro, där hon introducerades i Ashtanga yogans värld av läraren Anna Bengtsson.

2016-2017 gick Åse yogalärarutbildning på Atmajyoti yogastudio i Stockholm där hon hade förmånen att ha både Sofia Elmström och Elizabeth Welsh som huvudlärare. Förutom teorin så innehöll utbildningen kontinuerlig praktik som gjordes på Studio Yogalife för Jeanette Kroona. Åse undervisar i Ashtanga, Hatha och Yin. Hon håller även yoga för elever med olika funktionshinder i sitt dagliga arbete på Fellingsbro Folkhögskola.

Åse tycker att det är lika viktigt med alla delarna av yogan, alltså förutom den fysiska träningen, även den mentala delen och inte minst hur vi lever våra liv utanför mattan. Yogan är dessutom ett perfekt komplement till annan typ av träning.

Lotta Larsdotter

Lotta har praktiserat yoga i över tio år. Det började med Ashtanga yoga för att sedan breddas till andra yogaformer och utforskandet av yogans filosofi. Hon tycker också det är det fina med yogan. Att den ständigt bjuder på nya aha-upplevelser och lärdomar, oavsett var vi befinner oss i livet. Lotta har undervisat sedan 2017 och är utbildad inom Global yoga (200h).

Tahira Asker

Tahira är diplomerad ayurvedisk hälsorådgivare från Ayurveda Akademin i Stockholm.

Jag har en bakgrund som sträcker några generationer bakåt och som har haft ayurvediska hälsotraditionen som ledstjärna och inspiration i livet. Jag är född och uppväxt i Azerbajdzjan. För nuvarande jobbar jag som tandsköterska och det är inspirerande att få träffa så många människor i olika åldrar i sitt dagliga arbete. Ayurvedisk visdom hjälper mig att förstå och respektera människans olikheter och hantera olika situationer. Jag har dessutom lång erfarenhet av som pedagog inom naturvetenskapliga ämnen och har stor kunskap om örter, medicinska växter samt kryddor.

Carinne Lancereau

Carinne är Ashtanga instruktör efter utbildning (200h) på Its Yoga i Stockholm 2015-2016. Hon har fortbildas sig i Rocket 2016 och i Chakrassytemet 2019. Hon följer regelbundna workshop med Maria Boox och Petri Räisänen för att fortsätta sin kunskap i Ashtanga.

Under hösten 2020 följer hon utbildning i Restorative yoga. Hon utbildar sig också till kostrådgivare för att maten och yoga hänger ihop.

Hon började sin yoga resa 2004 för att minska sina höftbesvär efter många år av djup träning som balettdansös och praktiserar hos Ann-Marie Earey i mer än 10 år innan hon komma i kontakt med Jeanette och Yogalife.

Ashtanga yoga ser jag inte som en träning utan som en meditation med inre fokus. När jag övar Ashtanga finns det inga andra tankar. Den bästa stund på dagen för Ashtanga är på morgonen men den är också den tuffaste för kroppen.
Utanför Yogalife driver hon egen shala som heter Yoga&Jag på Köpmangatan.

Lisa Helldén

Lisa är diplomerad MediYoga Instruktör, både i Sverige och USA, med grundutbildning i anatomi och fysiologi. Hon håller MediYoga-klasser i grupp och även privata enskilda yogaklasser. Hon leder också gruppträning /cirkelträning i Tabataform.

Lisas fokus är människan som helhet. Välmående såväl fysiskt som psykiskt. Och ditt välmående börjar med rörelse! Att röra på sig ska vara något som ger glädje, som skapar en positiv känsla.

Madeleine Krafve

Jag kom i kontakt med yogan runt 2013 då jag började på Yogalife och har yogat där sen dess.

Hathayogan är den som ligger mig varmast om hjärtat och det är spännande hur den kan se så olika ut beroende på lärare och vilket fokus man har på passet. Det har inte bara blivit en träningsform som gör att jag inte vill missa ett enda pass utan även en stund att faktiskt få återhämta mig och pausa från den stressiga vardagen.

Under 2018 åkte jag till Bretagne på yogaretreat och jag gick även en barnyogaledarutbildning i Stockholm, Barnyoga.com, där jag fick med mig material och tips på hur jag kan leda grupper med hjälp av barnyogasagor och även skriva egna sagor. Jag har därefter haft några pass på skolan i mitt yrke som lärare.