Om oss

Vi på Yogalife vill lära dig om yoga så du kan ta med yogan vidare i livet.

Vi som undervisar

Jeanette Kroona

Yogan har varit en del av Jeanettes liv under drygt 18 år och hennes yogapraktik har framför allt sina rötter i Ashtanga yogan. Yogan är och har hela tiden varit ett komplement till övrig träning. Idag upplever hon en större ödmjukhet till yogan som utvecklats mer till en livsstil, där den fysiska styrkan balanseras av den mentala utvecklingen som tillsammans utgör en skön harmonisk tillfredsställelse och glädje. Ett dagligt möte på mattan.

Hon har kontinuerligt utbildat sig och är både diplomerad och certifierad yogalärare och har flertalet vidareutbildningar inom Ashtanga Vinyasa Yoga, Hathayoga, Viryayoga, Yinyoga, Restorativ yoga, Ayurveda, Yoga Nidra, Meditation och Mindfulness.

Ständigt nyfiken med att fördjupa sig mer i yogans historia och filosofi och med respekt ta med sig det österländska synsättet in till den västerländska livsstilen. Något som hon även delar med sig på de yogapass, retreats och utbildningar hon håller.

Sin egen yogaresa gör hon med stöd och guidning av flertalet kollegor både inom och utanför Sverige Sedan 80-talet har hon jobbat inom tandvården som legitimerad tandhygienist både inom offentliga och privata verksamheter med olika inriktningar. Efter 4,5 års utbildning på Stockholm Collegue of Osteopathic Medicin jobbar Jeanette idag som Osteopat D.O med mottagning på den egna kliniken i Örebro. https://osteopatjeanettekroona.valei.com

Åsa Andersson

Åsa har gått sin yogalärlings-utbildning här på Yogalife med Jeanette Kroona som vägledare, lärare och inspiratör.

Hatha yogan som kombinerar det kraftfulla med det mer stillsamma har under många år varit den stil som Åsa själv utövat och som fungerar som ett utmärkt verktyg för att balansera den i övrigt ganska snabbrörliga vardag som Åsa upplever i sitt jobb som chef & ledare inom it-branschen.

Åsa har hämtat mycket av sin inspiration till yogan och dess filosofi på sina resor runt om i världen. Åsa är en person med stor nyfikenhet på hur människan, livet och världen fungerar. Genom yogan och dess filosofi har hon getts en ökad förståelse för hur vår inre och yttre värld i ständig rörelse samspelar.

Det är en stor glädje att tillsammans i studion få dela och uppleva den kunskap som förvärvats av de många miljoner människor som stått på mattan före oss världen runt i flera tusentals år.

Hoppas vi ses på mattan! Vill man komma i kontakt med mig når man mig på
asa@yogalife.se

Nina Glimvall

Martial Arts och Yoga har funnits i Ninas liv sedan 40 år tillbaka. Olika stilarter och många länder har det blivit under åren där det alltid har funnits tid för att uppsöka Budo eller Yoga.

Intentionen är alltid att uppnå och lära ut ett samspel mellan sinnet, själen och kroppen. Inställningen till yogan är att alla kan yoga men som lärare, har vi alla ett ansvar att hjälpa och ge förutsättningar för att varje kropp, sinne och själ skall få njuta av att yoga.

Hösten 2020 påbörjade Nina grundutbildningen i Yin yoga samt fortsättningskursen hos Jeanette Kroona, och har även avslutat sin lärlingsutbildning. Nyfikenhetn finns hela tiden för fortbildning inom både Asthanga, Hatha och Yin Yoga.

Varmt välkommen att höra av dig om du har några frågor om de pass som jag håller nina@yogalife.se,

Åse Christensen

Åse har hållit på med yoga regelbundet sedan 2005. Först på Sassa Lees studio i Örebro, där hon introducerades i Ashtanga yogans värld av läraren Anna Bengtsson.

2016-2017 gick Åse yogalärarutbildning på Atmajyoti yogastudio i Stockholm där hon hade förmånen att ha både Sofia Elmström och Elizabeth Welsh som huvudlärare. Förutom teorin så innehöll utbildningen kontinuerlig praktik som gjordes på Studio Yogalife för Jeanette Kroona. Åse undervisar i Ashtanga, Hatha och Yin.

I sitt dagliga arbete på förskola blandar Åse in yogaövningar i musiksamlingen med barnen och ser ett direkt resultat där barnen genast blir lugnare och mer fokuserade. Hon gläds och intresseras av att se att yoga verkligen är för olika människor och för alla åldrar.
Åse har även tidigare erfarenhet att använda yogan i andra sammanhang såsom för elever med olika funktionsvarianter samt för elever med en förvärvad hjärnskada, då på Fellingsbro Folkhögskola.
Om du har frågor till Åse kan du maila till; ase_christensen@hotmail.com