Om oss

Vi på Yogalife vill lära dig om yoga så du kan ta med yogan vidare i livet.

Vi som undervisar

Jeanette Kroona

Yogan har varit en del av Jeanettes liv under drygt 15 år och hennes yogapraktik har framför allt sina rötter i Ashtanga yogan. Yogan är och har hela tiden varit ett komplement till övrig träning. Idag upplever hon en större ödmjukhet till yogan som utvecklats mer till en livsstil, där den fysiska styrkan balanseras av den mentala utvecklingen som tillsammans utgör en skön harmonisk tillfredsställelse och glädje. Ett dagligt möte på mattan.

Hon har kontinuerligt utbildat sig och är både diplomerad och certifierad yogalärare och har flertalet vidareutbildningar inom Ashtanga Vinyasa Yoga, Hathayoga, Viryayoga, Yinyoga, Restorativ yoga, Ayurveda, Yoga Nidra, Meditation och Mindfulness.

Ständigt nyfiken med att fördjupa sig mer i yogans historia och filosofi och med respekt ta med sig det österländska synsättet in till den västerländska livsstilen. Något som hon även delar med sig på de yogapass, retreats och utbildningar hon håller.

Sin egen yogaresa gör hon med stöd och guidning av sin mentor Maria Boox

Jeanette jobbar som Osteopat D.O med mottagning på den egna kliniken samt Legitimerad Tandhygienist inom Folktandvården.

Åse Christensen

Åse har hållit på med yoga regelbundet sedan 2005. Först på Sassa Lees studio i Örebro, där hon introducerades i Ashtanga yogans värld av läraren Anna Bengtsson.

2016-2017 gick Åse yogalärarutbildning på Atmajyoti yogastudio i Stockholm där hon hade förmånen att ha både Sofia Elmström och Elizabeth Welsh som huvudlärare. Förutom teorin så innehöll utbildningen kontinuerlig praktik som gjordes på Studio Yogalife för Jeanette Kroona. Åse undervisar i Ashtanga, Hatha och Yin. Hon håller även yoga för elever med olika funktionsvarianter samt elever med en förvärvad hjärnskada i sitt dagliga arbete på Fellingsbro Folkhögskola.

Åse tycker att det är lika viktigt med alla delarna av yogan, alltså förutom den fysiska träningen, även den mentala delen och inte minst hur vi lever våra liv utanför yogamattan. Yogan är dessutom ett perfekt komplement till annan typ av träning.

Lotta Larsdotter

Lotta har praktiserat yoga i över tio år. Det började med Ashtanga yoga för att sedan breddas till andra yogaformer och utforskandet av yogans filosofi. Hon tycker också det är det fina med yogan. Att den ständigt bjuder på nya aha-upplevelser och lärdomar, oavsett var vi befinner oss i livet. Lotta har undervisat sedan 2017 och är utbildad inom Global yoga (200h).

Tahira Asker

Tahira är diplomerad ayurvedisk hälsorådgivare från Ayurveda Akademin i Stockholm.

Jag har en bakgrund som sträcker några generationer bakåt och som har haft ayurvediska hälsotraditionen som ledstjärna och inspiration i livet. Jag är född och uppväxt i Azerbajdzjan. För nuvarande jobbar jag som tandsköterska och det är inspirerande att få träffa så många människor i olika åldrar i sitt dagliga arbete. Ayurvedisk visdom hjälper mig att förstå och respektera människans olikheter och hantera olika situationer. Jag har dessutom lång erfarenhet av som pedagog inom naturvetenskapliga ämnen och har stor kunskap om örter, medicinska växter samt kryddor.

Carolina Gustavsson

Carolina Gustavsson

Carolina började yoga för ca10 år sedan i en studio Göteborg. Sedan dess har yogan funnit med i hennes liv. 2014 flyttade hon till Örebro och började yoga på Yogalife.
”För mig är yogan en stund som bara är min och där jag har möjlighet att släppa allt annat omkring en stund. Jag uppskattar yogans hälsofrämjande effekter på hälsan och att den stärker både mentalt och fysiskt.
2021 påbörjade jag min resa att utbilda mig till yogalärare hos Jeanette Kroona och har följande utbildningar med mig Yin Yoga grund, Yin Yoga fortsättning Restorative grund, fortsättning på gång
Hata lärlingsutbildning med Jeanette Kroona på 1 år som är pågående Carolina arbetar i övrigt med hälsa och håller utbildningar och kurser inom hälsoområdet. Hon är utbildad kostrådgivare, massör, ICC coach och träningsinstruktör. Just nu utbildar hon sig hon sig även i mental träning.