Om oss

Vi på Yogalife vill lära dig om yoga så du kan ta med yogan vidare i livet.

Vi som undervisar

Jeanette Kroona

Yogan har varit en del av Jeanettes liv under drygt 18 år och hennes yogapraktik har framför allt sina rötter i Ashtanga yogan. Yogan är och har hela tiden varit ett komplement till övrig träning. Idag upplever hon en större ödmjukhet till yogan som utvecklats mer till en livsstil, där den fysiska styrkan balanseras av den mentala utvecklingen som tillsammans utgör en skön harmonisk tillfredsställelse och glädje. Ett dagligt möte på mattan.

Hon har kontinuerligt utbildat sig och är både diplomerad och certifierad yogalärare och har flertalet vidareutbildningar inom Ashtanga Vinyasa Yoga, Hathayoga, Viryayoga, Yinyoga, Restorativ yoga, Ayurveda, Yoga Nidra, Meditation och Mindfulness.

Ständigt nyfiken med att fördjupa sig mer i yogans historia och filosofi och med respekt ta med sig det österländska synsättet in till den västerländska livsstilen. Något som hon även delar med sig på de yogapass, retreats och utbildningar hon håller.

Sin egen yogaresa gör hon med stöd och guidning av flertalet kollegor både inom och utanför Sverige Sedan 80-talet har hon jobbat inom tandvården som legitimerad tandhygienist både inom offentliga och privata verksamheter med olika inriktningar. Efter 4,5 års utbildning på Stockholm Collegue of Osteopathic Medicin jobbar Jeanette idag som Osteopat D.O med mottagning på den egna kliniken i Örebro. https://osteopatjeanettekroona.valei.com

Åsa Andersson

Åsa har gått sin yogalärlings-utbildning här på Yogalife med Jeanette Kroona som vägledare, lärare och inspiratör. Under 2023 har Åsa också vidareutbildat sig till lymfyogalärare.
Hatha yogan som kombinerar det kraftfulla med det mer stillsamma är ett utmärkt verktyg för att balansera kroppen, själen och sinnet.
Vi lever i en snabb, utmanande och föränderlig vardag där det emellanåt är svårt att hinna med sig själv. Att guida dig att hitta just dina nycklar till ett ökat välmående, en starkare kropp och ett lugnare sinne är ett av Åsas mål med yogan.
Hennes klasser riktar sig särskilt till dig som är helt ny på mattan eller haft ett längre uppehåll och vill hitta tillbaka till en regelbunden praktik.
För mig är min praktik på mattan en möjlighet att hämta hem mig själv, att hitta min inre balans mellan aktivitet och stillhet. Jag är en person med stor nyfikenhet på hur människan, livet och världen fungerar. Genom yogan och dess filosofi kan vi alla få en ökad förståelse för hur vår inre och yttre värld i ständig rörelse samspelar.
Det är en stor glädje att tillsammans i studion få dela och uppleva den kunskap som förvärvats av de många miljoner människor som stått på mattan före oss världen runt i flera tusentals år.
Hoppas vi ses på mattan!
Vill du komma i kontakt med mig når du mig på e-post: asa@yogalife.se alt. asa_andersson_09@hotmail.com
Följ mig gärna på instagram och håll dig uppdaterad om kurser, workshops och events.

Nina Glimvall

Martial Arts och Yoga har funnits i Ninas liv sedan 40 år tillbaka. Olika stilarter och många länder har det blivit under åren där det alltid har funnits tid för att uppsöka Budo eller Yoga.

Intentionen är alltid att uppnå och lära ut ett samspel mellan sinnet, själen och kroppen. Inställningen till yogan är att alla kan yoga men som lärare, har vi alla ett ansvar att hjälpa och ge förutsättningar för att varje kropp, sinne och själ skall få njuta av att utvecklas genom att yoga.

Hösten 2020 påbörjade Nina grundutbildningen i Yinyoga samt fortsättningskursen hos Jeanette Kroona, och har även avslutat sin 1-åriga lärlingsutbildning.
Nyfikenheten finns hela tiden för fortbildning inom både Asthanga, Hatha och Yinyoga. Men även för en utveckling i Klangskålarnas värld, där vibrationerna från skålarnas klanger kan fördjupa yogans möjligheter till kroppens egen läkning och välbefinnande.

Varmt välkommen att höra av dig om du har några frågor eller om de pass som jag håller. nina@yogalife.se

Åse Christensen

Åse har hållit på med yoga regelbundet sedan 2005. Först på Sassa Lees studio i Örebro, där hon introducerades i Ashtanga yogans värld av läraren Anna Bengtsson.

2016-2017 gick Åse yogalärarutbildning på Atmajyoti yogastudio i Stockholm där hon hade förmånen att ha både Sofia Elmström och Elizabeth Welsh som huvudlärare. Förutom teorin så innehöll utbildningen kontinuerlig praktik som gjordes på Studio Yogalife för Jeanette Kroona. Åse undervisar i Ashtanga, Hatha och Yin.

I sitt dagliga arbete på förskola blandar Åse in yogaövningar i musiksamlingen med barnen och ser ett direkt resultat där barnen genast blir lugnare och mer fokuserade. Hon gläds och intresseras av att se att yoga verkligen är för olika människor och för alla åldrar.
Åse har även tidigare erfarenhet att använda yogan i andra sammanhang såsom för elever med olika funktionsvarianter samt för elever med en förvärvad hjärnskada, då på Fellingsbro Folkhögskola.
Om du har frågor till Åse kan du maila till; ase_christensen@hotmail.com

Malin Klippel

Malin är en hängiven utövare av yoga med över ett decenniums erfarenhet av att utforska de olika aspekterna av yoga och meditation.
Med en passion för både Ashtanga, Vinyasa och Hatha yoga har hon fördjupat sig i konsten att förena kropp och sinne genom rörelse och andning.
Efter att ha följt sin passion för yoga genom åren, tog Malin steget att bli certifierad yogalärare vid Yogalife Studio.
Denna utbildning fördjupade inte bara hennes egna kunskaper och förståelse för yoga, utan gav henne också verktyg att dela denna fantastiska praktik med andra.
Malin tror på att skapa en inkluderande och stödjande miljö där varje individ kan känna sig välkommen och uppmuntrad att utforska sin egen yogaresa.
Med en balanserad approach som fokuserar på andning, rörelse och närvaro, strävar Malin efter att guida sina elever till att uppnå inre lugn och balans.
Genom att dela sin entusiasm och kunskap om yoga strävar Malin efter att skapa en meningsfull gemenskap där människor kan förena sig genom sin kärlek till yoga och dess transformerande kraft.
Maila mig gärna på malin@yogisen.se om du har några frågor eller besök mig på https://yogisen.se/
Hoppas vi ses. Namaste