Husregler

Parkyogan

Vi tar hand om parken och lämnar platsen så som vi själva vill möta den

Studion öppnar 15 min innan klasserna börjar och vi har stängt alla röda dagar.

Innan och inne i yogasalen: Lämna skor i entrén och kläder i omklädningsrummet. Inga väskor i yogasalen. Du kan lägga värdesaker i lilla byrå inne i yogasalen. 

Stäng av mobiltelefonen helt eller sätt den på “flight mood”, ha den inte på ljudlös (den hörs ändå). Tänk på att behålla en lugn och tyst miljö i yogasalen, behöver du prata med grannen på mattan bredvid, gör det med ett mjukt och behaglig röstläge.

Sen ankomst: Om du skulle vara sen till klassen,  gå in så tyst och lugnt som möjligt för att inte störa den pågående yogaklassen.

Träningskläder: Använd bekväma träningskläder och var barfota. Ta av tyngre eller åtsittande smycken. Se även till att både du och dina kläder är rena -en viktig del i yogaträningen och som ingår i filosofin

Mat och dryck i samband med pass: Ingen mat eller dryck är tillåten i studion, det finns té och snacks att ta om du behöver under eller efter passet.

Yogamatta: Vi har lånemattor du kan använda, men vi rekommenderar att du köper en egen av hygieniska skäl, vi flera olika yogamattor till försäljning. Yogar du ofta hos oss kan du lämna din matta här. Mattan måste då läggas på hyllan -märkt med ditt namn. 

Allergier och hygien: Av respekt ber vi dig att undvika starka parfymer. Vänligen se också till att du och dina yogakläder är hela och rena. Ta gärna en dusch eller tvätta av dig även innan passet. Rena fötter är viktigt om du tänker låna våra yogamattor. Rengör lånemattan med en rengöringsspray som vi har placerat nära lånemattorna.

Menstruation och graviditet: Vid menstruation bör man ta det lugnt de första dagarna eftersom det är en energikrävande period för kroppen. Berätta om du är gravid så vi kan hjälpa dig med rätt positioner.

Anmälan och betalning: Anmälan till kurs görs över internet, och du kommer att få ett mail med betalningsinformation. Önskar du kvitto med moms meddelar du det i samband med betalningen. Avgiften ska vara betald innan kursen startar.

Ta igen missade kurstillfällen och återbetalning: Missar man sin kurstid en vecka (eller flera gånger) så kan man efter överenskommelse ta igen det inom den period som kursen löper. Det går inte att ‘flytta över’ missade gånger från en termin till en annan. Blir du långvarigt sjuk, får du mot läkarintyg tillbaka pengarna för de missade gångerna, hör av dig till oss så fort du blir dålig.

Övrigt: Var lyhörd för hur du mår. Utför aldrig yoga under påverkan av alkohol eller andra droger. Om du tar någon medicin kan du gärna konsultera din yogalärare eller läkare om kombinationen medicinering/yoga. När du utför yogan kommer du att möta glädje och välmående men ibland också motstånd och rädsla. Om du blir känslomässigt berörd under eller efter ett yogapass så prata gärna med din lärare om det efteråt.

För Mysoreelever: På Yogalife utövar vi Ashtangayoga enligt Sri K. Pattabhi Jois tradition. Enligt denna traditionen så gör vi Ashtangasekvensen i takt med vår egen andning. Vi memorerar ordningen och lär oss namnen på alla asanas. Vi tar inte nya positioner när vi själva tycker utan väntar tills läraren visar oss nästa övning. Behöver du modifiera en övning frågar du din lärare. Känner du dig osäker på ordningen i sekvensen fråga läraren. Du är även varmt välkommen att utföra Hatha yoga, Yinyoga, Restorativ yoga eller meditation under Mysore passen-men då under eget ansvar

Varm välkomna till Yogalife