Restorative Yoga Utbildning 15-17/9

Restorative Yoga 15-17/9 2023

Kursen vänder sig till dig som önskar fördjupa ditt eget yogautövande och för dig som redan undervisar i yoga och vill gå en fördjupad utbildning i Restorative Yoga.

På Yogalife får du baskunskaper om Restorative Yogans ursprung och syfte. 

Du får kännedom om kroppens anatomi och nervsystem, om vad som händer i kroppen under långvarig stress som kan leda till utmattning. Hur restorative yogans positioner kan leda till djup avslappning genom att ge kroppen tid till vilan. Tid som är en förutsättning för att nervsystemet ska kunna landa i avslappning. 

Till skillnad till de mera fysiska och dynamiska yogaformerna är Restorative Yoga dess motsatts med målsättning till en mycket djup vila på cellnivå för att kroppen ska kunna återhämta sig, rehabilitera sig, läka sig både från tidigare trauman och från långvarig stress.

Du tränas i att vända sinnet inåt, åt pratyahara, efter att vi gett kroppen den tid som behövs. På så vis har du fokus på återhämtning via kroppens energisystem.

Du får lära dig de grundläggande positionerna och hitta rutiner till regelbunden träning och du får verktyg att själv skapa olika yogapass till olika teman. 

Kursen ger dig kunskap och förståelse av att kunna anpassa yogapositionerna till enskilda individers förutsättningar med de stödjande hjälpmedlen såsom bolster, filtar och klossar, och även stolar och deras avgörande funktion för att komma in i riktigt djup avslappning och vila. 

Andningen, som är central i all yoga, får extra uppmärksamhet. Du får med dig baskunskaper i några meditationstekniker för att hitta till ett inre lugn och du får även med dig grunderna i Mindfulness. Viktiga komponenter för att få både kropp och sinne i maximal avslappning riktigt på djupet.

Utbildningen innehåller även grunderna i yogans historia och filosofi där vi ser hur det österländska synsättet balanseras in i den västerländska livsstilen.

Våra utbildningar på Yogalife erbjuder små grupper, teoripass varvat med mycket praktik och en tät relation till din lärare för att du ska utvecklas i din egen yogapraktik och i din lärarroll

Vi eftersträvar en lugn miljö för vår kurs för bästa koncentration blandat med att vi har högt i tak och nära till många skratt – allt tillsammans för att få så bra kvalitet som möjligt.

Kursen består av 4 dagar där vi blandar teori och praktik i form av workshop och det tillkommer självstudier med enklare hemuppgifter som du har 3 veckor på dig att skicka in till oss.

Efter avslutad godkänd kurs och inlämnade hemuppgifter får du ett diplom med kursinnehåll och antal undervisningstimmar hemskickat. För godkänd krävs 100% närvaro på samtliga lektioner. Räkna med ca 10 timmar hemstudier.

Restorativ Yoga 15-17 september 2023                             
kl 8:30-16:00 dagligen

Kostnad: 4.400 kr  (inkl moms) samt kompendium

Anmälan klicka här
Anmälningsavgift på 1.500 kr (inkl moms) som ger dig en garanterad plats och återbetalas ej

 

Övrig betalningsinformation skickas till dig i samband med din anmälan