Yoga för ditt lymfsystem 6/10

Lymfatisk yoga
Lymfsystemet i kroppen har till uppgift att transportera överflödig vätska från kroppens olika vävnader och organ, för att renas och återanvändas tillbaka igen i vår kropp. 

Det är ett långsamt flöde som är beroende på att vi är i rörelse, där kroppens innandöme kramar vätskan i rätt riktning och till rätt slutstation.

När vi är stressade, spända, äter olika mediciner, genomgår förändringar eller drabbas av sjukdom så ändras villkoren för lymfans flöden och det blir ett stillastående läge i kroppen, stagnation, som leder till att vi blir svullna i våra vävnader, vilket är negativt för kroppen.

Med olika andningstekniker skapar och bevarar vi ett lugn i kroppen som bidrar till att musklerna lättare slappnar av och via yogans positioner skapar vi olika tryck i och runt våra muskler. Detta tillsammans stimulerar till bättre cirkulation och ökat avflöde av vätskor i våra vävnader från kroppens olika delar och organ. 

När: Torsdag 6 oktober kl 17.00-18.30

För: Du behöver ha förkunskaper i dynamiska flöden

Lärare: Nina Glimvall

Kostnad: 300 kr – betalas med Swish

Anmälan: nina@yogalife.se

Vi förbehåller oss rätten att ställa in en kurs om det är för få deltagare – se hemsidan innan så du får rätt information.