17/10: Kvinnohälsa utifrån ayurvedisk medicin

När: Lördag den 17 oktober kl. 13.00-14.30
Lärare: Tahira Asker
Pris: 300 kr
Anmälan: Klicka här för att anmäla dig

Vill du lära dig om hur ser på kvinnokroppens förändringar och utmaningar genom livets olika faser och var beredd vad som väntar. Tahira Asker som är ayurvedisk hälsorådgivare & terapeut ska dela med sig av Ayurvedisk kunskap om kvinnohälsa.

På den unika kursen, inriktat helt på kvinnans hälsa, får du lära dig hur du genom ayurveda kan förbättra din hälsa. Kursen riktar sig både till kvinnor från 15 år och uppåt. 

Som människa och kvinna står vi inför många härliga stunder och utmaningar under vår livstid. Genom att använda ayurvedans visdom vi kan hantera allt ansvar och utmaningar som vi möter som en kvinna i det moderna samhället. Vi tittar på utvecklingens olika faser, PMS, graviditet före och efter.

Klimakteriet är ju något som alla vi kvinnor går igenom, men de besvär de besvär vi har skiftar enormt mellan oss.  Vissa upplever verkligen stora besvär som menopausen förbereds medan andra glider igenom åren utan större problem. Besvären som värmevallningar, humörsväjningar, torra slemhinnor, sömnbesvär uppstår när östrogennivån minskar, vilket gör när kroppen förbereder sig för menopaus. Under föreläsningen ska vi gå genom vad dessa symptom indikerar och hur balanserar man kropp och sinne med naturliga metoder. 

Innehåll:

  • Kort introduktion och Ayurveda.
  • Tre personlighetstyper: VATA, PITTA och KAPHA 
  • Lär känna din kropp och balansera;
  • Praktiska råd och rekommendationer gällande kvinnohälsan genom livets alla stadiet.
  • Ayurveda och moderskap. 
  • Enkla tips gällande val av mat, kryddor, örter;
  • Sömn och stress;
  • I slutet gör vi en gemensam meditation och andningsövning.

Välkommen med din anmälan!