Lärlingsutbildning: Ashtanga yoga eller Hatha yoga 2022

Välkommen till Yogalifes lärlingsutbildning till yogalärare! Yogalifes lärlingsutbildning är ett genomarbetat utbildningsprogram med möjlighet för dig att få vara elev i ett nära samarbete med din mentor. Utbildningen pågår i nio månader med våra lärare som har lång erfarenhet av både Ashtanga yoga och Hatha yoga och du väljer vilken yogaform du vill fördjupa dig i.

Lärlingsutbildningen har plats för en elev per yogaform. På så vis får du möjlighet att lära dig yoga på djupet enligt den gamla traditionen. Vi träffas en gång per månad för teori och genomgång av asana, filosofi, anatomi, och ämnena fylls på allt eftersom kurser fortgår. Det tillkommer hemuppgifter.

Du har ett praktikpass varannan vecka för att utvecklas tillsammans med din mentor och praktiken som görs direkt på plats under pågående schemalagda klasser i yogastudion. Upplägget är individanpassat efter den plan som du och din mentor kommer överens om och du har ständigt stöd av din mentor.

Tänk på att under vissa perioder är allt lätt att lära och under andra perioder ett mera motstånd, vilket det är under en utvecklingsstege därför vill vi på Yogalife ha vår utbildning under en längre tid för att kunna möta upp- och nergångar samt att få en bra grund att utvecklas personligt vad gäller att själv hålla klasser och undervisa. Vi tycker det är viktigt att du känner dig säker i din roll som yogalärare och att du kan stå för det du säger och undervisar.

Kursen startar efter överenskommelse med Jeanette Kroona som mentor i båda yogaformerna. Startdag är beroende på vilken yogaform du väljer att studera:

Måndagar kl 17:30-18:45: Ashtanga yoga nivå 1
Tisdagar kl 17:30-18:45: Klassisk Hatha yoga

  • observera klasser – se dynamiken i gruppen
  • observera och se varje elevs unika behov kopplat till anatomi och filosofi
  • assistera sin lärare/mentor
  • lära sig hands-on adjustment
  • få inblick i undervisning vad gäller närvaro och förberedelse inför klass
  • hålla egna klasser

Under din lärlingsperiod rekommenderar vi att du själv yogar som elev på samma yogaform du själv studerar -under en schemalagd klass för din mentor, förslagsvis varannan vecka på praktik och varannan vecka som yogaelev på mattan. Det är kostnadsfri yoga för dig då under hela din utbildningstid. Du har även 50% rabatt om du vill delta på våra helgkurser som din mentor arrangerar.

Vi strävar efter att få flera kollegor och det kan även finnas möjlighet att efter examen ingå i vårt team och jobba som yogalärare på Yogalife.

Yogalifes Lärlingsutbildning vänder sig till dig som är helt ny vad gäller yoga, till dig som önskar fördjupa ditt eget yogautövande och för dig som vill undervisa i yoga.

Anmälan och pris

Pris: 22.500 kr inklusive moms.
Ansökan: görs till info@yogalife.se

Vid godkännande av din ansökan betalar du avgiften. Det finns möjlighet att göra 2 delbetalningar efter överenskommelse.

Efter godkänd utbildning tilldelas du ett certifikat på 200 timmars lärarutbildning i den yogaform du har studerat. På grund av rådande situation där social distansering är rekommenderad väljer vi att hålla nere antalet platser till 1 plats per yogaform. Detta påverkar inte utbildningens kvalitet eller möjlighet till certifiering.