Yogaretreat på Medevi Brunn 24-26 juli

Välkommen till anrika Medevi Brunn, Sveriges och Nordens äldsta hälsobrunn – ett retreat för dig med några dagar där du bara behöver fokusera på dig själv. Här kan du vara nybörjare eller van utövare av både yoga, meditation och av att vandra.

Landa i lugnet, mitt i historiens vingslag av svunna tider med fantastisk natur omkring dig och tillåt dig att släppa stress och hitta distans av yttre stimuli för att få vila i tystnaden.

Vår yoga utför vi med bas av yinyoga, lugna yogapass, där vi fokuserar på att i sittande och liggande positioner sakta öppna upp stela höfter, ländrygg och bröstrygg för att bli smidigare och mer elastisk runt leder och ligament. Yinyogan fyller på med ny energi och lugnar ditt sinne. Vi provar olika meditationstekniker och andningstekniker för att lära oss stilla sinnet för en stund. Alla pass är frivilliga.

Våra samlingsplatser för våra pass blir i Societetshusets stora vackra sal och om vädret tillåter även utomhus i Medevis område och vid Vätterns strand.

Du bor vackert, äter gott, får vila, andas, och bli guidad genom välgörande yogapass. Du får en möjlighet att utforska yoga, fördjupa din praktik och utveckla din pranayama/andningsteknik, samt få ta del av yogans grundläggande filosofi. Allt i en fantastisk miljö med anor redan från 1600-talet där du har möjlighet till att utforska brunnens historia eller att vandra Östgötaleden ner till och längs med Vätterns norra skärgård med fina stränder och möjlighet till att bada

Under vistelsen har du tillgång till att spela kägel eller att bara tillåta dig att få varva ner och låta naturens lugn få omge dig.

Alla måltider är lokalt närproducerat med naturliga råvaror, laktos o glutenfritt och tillagad på plats med stor omsorg.

Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs.

Helpension med boende i eget rum med god standard samt toalett och dusch, flera mjuka yogapass, meditation, pranayama/andningsteknik alla dagar samt yogafilosofi och en djup vilande meditation i Yoga Nidra. Gemensam vandring en bit på Östgötaleden.

Antalet platser är begränsade och vi följer myndigheternas rekommendationer vad gäller covid-19 pandemin.

Datum: fredag 24 juli – söndag 26 juli 2020
Plats: Medevi Brunn
Arrangör: Nina Glimvall och Jeanette Kroona
Pris: 4400 kronor
Anmälan: Klicka här för att anmäla dig

Bokningsavgift på 1500 kronor (ej återbetalningsbar) sker i samband med anmälan och säkrar din plats, återstående summa betalas vid incheckningen. Anmälan är bindande.

Nina Glimvall är VD på Medevi Brunn och ombesörjer både vårt boende och all vår fina mat. Jeanette Kroona är ägare av Yogalife Örebro, yogalärare som håller i alla yogapass. Vi är båda yogis och vandrare.

Inkluderat i priset

  • Helpension
  • Boende 2 nätter i dubbelrum av god standard med toalett och dusch, sänglinne & handduk
  • Yogapass med mjuk yinyoga, meditationspass, yogafilosofi, pranayama, Yoga Nidra
  • Gemensam vandring längs med Vätterns norra skärgård bland fina stränder och möjlighet till att bada
  • Alla måltider är lokalt närproducerat med naturliga råvaror och laktos o glutenfritt
  • Frukt & snacks/nötter, kaffe & te
  • Stor lokal där alla får plats med stort avstånd till varandra
  • Du tar med egen yogamatta och filt
  • Det finns klossar och bolster att låna

Schema
Preliminärt upplägg

Fredag 24 juli
15:00 Ankomst och incheckning, té & fruktmingel , kaffe/te 16:30 Presentation av retreatet, mjuk yin yoga och pranayama/andningsteknik
18:00 Middag, närproducerat med naturliga råvaror middag & information om Medevi Brunn


Lördag 25 juli
06:30 Meditation, frivilligt
kaffe/te/frukt tillgängligt
07:30 lugna solhälsningar, mjuk yinyoga & pranayama 09:00 Frukost
10:00 Vandring på Östgötaleden ner mot Vätterns norra skärgård, en sträcka på några kilometer, där vi även stannar till för yoga & meditation och lättare tillagad lunch utomhus. Fina stränder och möjlighet till att bada
kaffe/te/frukt tillgängligt
16:30 Yogafilosofi, pranayama/andningstekniker, meditation
18:00 Middag, närproducerat med naturliga råvaror
20:00 mjuk yin & Yoga Nidra

Söndag 26 juli
06:30 Meditation frivilligt
07:30 lugna solhälsningar, mjuk yinyoga, pranayama
09:00 Frukost
10:00 Meditation & reflektion av helgen
12:00 Lunch och utcheckning

Vi ses på Medevi Brunn!
Namaste

Med anledning av Corona
Vi följer rapportering och relevanta riktlinjer från Svenska myndigheten och agerar i enlighet med dessa.
I nu läget planerar vi att genomföra alla planerade retreat, men ändrade riktlinjer från myndigheterna kan naturligtvis innebära att vi måste ställa in. Om detta blir fallet kommer vi självklart kontakta de berörda snarast.
Återbetalning/Avbokning
Om VI ställer in betalar vi självklart tillbaka hela beloppet. Om DU ej kan komma pga något gällande Covid 19 (inställda flyg, sjukdom ex) kan du välja att komma en annan helg till oss inom 6 månader. Vi återbetalar då EJ. Vi återbetalar endast vid insänt läkarintyg för att du själv är sjuk.