Yinyoga utbildning: Fördjupning (50h) 2022

Yinyoga fördjupad kurs 50h på Yogalife passar dig som redan har en regelbunden yogapraktik som du vill fördjupa med personlig utveckling eller för dig som önskar undervisar i yoga och som vill leda och guida andra i deras personliga utveckling. Du förväntas ha gått vår Grundkurs 50h innan eller motsvarande kurs

Under den här kursen utvecklar vi Yinyogans grunder, historik och principer.
Stort fokus läggs på anatomi med bindväv, fascia och ledrörelser som vi sammanlänkar till nervsystem och smärtupplevelser. Vi tittar på traditionell kinesisk medicin TKM, av kroppens meridianer i relation till olika yoga positioner och våra inre organ.

Vi utforskar sambandet mellan kroppen och tanken, att möta sinnets olika vägar med acceptans och tålamod. Vi ser på vad tekniker inom meditation och Mindfulness kan hjälpa våra tankar att få stilla sig så kroppen kan få slappna av. Att därigenom kanske hitta olika sätt att leva och förhålla sig mot sig själv och mot andra. Hela tiden med yinyogans principer som grund.

Vi förfinar de olika grundpositionerna och fördjupar yinyogans syfte med och utan olika hjälpmedel som t.ex. block, bälte och filtar. Du lär dig skapa yogapass med olika teman ur ett funktionellt och individanpassat förhållningssätt och ger dig möjligheten att vara medveten om vad som händer i hela människan med kroppen som redskap. Du får även prova på möjlighet att utforska lärarrollen.

Kursen riktar sig till dig som vill skapa en fördjupad förståelse för Yinyoga och innehåller både teori och mycket praktik, som tillsammans med Grundkursen 50 timmar ger dig Yinyoga utbildning 100 timmar som du sedan kan starta upp att undervisa med om du så önskar.

Kursen består av 6 dagar, indelat på 2 helger där vi blandar teori och praktik i form av workshop och det tillkommer mycket självstudier med enklare
hemuppgifter mellan tillfälle 1 och 2.

Inför kursstart och fullt betald kursavgift får du ett utskick om planerade schema och föreläsningar samt ett kompendium till dig att läsa för att du ska vara förberedd inför kursen – detta kompendium använder vi under hela utbildningen.

Böcker som vi varmt rekommenderar att läsa men som inte är obligatoriska:
Insight Yoga; Sarah Powers
The Complete guide to Yin yoga; Bernie Clarks
Anatomy Trains; Thomas W Myers
Närmare Något; Simon Krohn
Teaching Yoga; Donna Farhi
Och andas…; Rebecca Dennis
Sann Meditation; Adyashanti

Efter avslutad godkänd kurs och inlämnade hemuppgifter erhåller du diplom för Yinyoga fördjupad kurs 50 timmar. För godkänd krävs 100% närvaro på samtliga lektioner.

Nästa kursstart
15-17 oktober 2021.
Kostnad: 8.500 kr  (inkl 6% moms) samt kompendium
Anmälan: Skicka intresseanmälan till info@yogalife.se

Med anledning av Corona
Yogalife följer rapportering och relevanta riktlinjer från Svenska myndigheten och agerar i enlighet med dessa. 

I nu läget planerar vi att genomföra alla planerade kurser/utbildningar, men ändrade riktlinjer från myndigheterna kan naturligtvis innebära att vi måste ställa in. Om detta blir fallet kommer vi självklart kontakta de berörda snarast.

Om VI ställer in betalar vi självklart tillbaka hela beloppet. Om DU ej kan komma pga något gällande Covid 19 (inställda flyg, sjukdom ex) kan du välja att komma en annan kurshelg till oss inom 9 månader. Vi återbetalar då EJ. Vi återbetalar endast vid insänt läkarintyg för att du själv är sjuk.

Avbokningsregler

  • Anmälningsavgift betalas inte tillbaka
  • Om du avbokar 2 veckor innan kursstart tar vi ut en avbokningsavgift på 1200 kr
  • Om du avbokar mindre än 2 veckor innan kursstart återbetalar vi 50% av den totala kursavgiften
  • Ingen återbetalning för avbokningar 1 vecka före kursstart och senare.
  • Om du drabbas av sjukdom eller skada av det slaget att du inte kan påbörja kursen och mot uppvisande av läkarintyg återbetalar vi hela kursavgiften förutom 500 kr i administrativ avgift. 
  • Om du skulle drabbas av allvarlig sjukdom eller skada under påbörjad kurs som gör att du inte kan fortsätta kursen – flyttar vi din plats till nästkommande kurs istället. Vi kan tyvärr inte återbetala pengar för påbörjad kurs..
  • Att inte betala räknas inte som en avbokning. 
  • Avbokning sker skriftligt till info@yogalife.se enligt ovanstående villkor

Yogalife förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid för få antal deltagare. Om detta inträffar, kommer en full återbetalning utfärdas.